Duurzaamheid

Naast het standaard assortiment heeft Warmteservice ook duurzame producten voor een “groenere” levensstijl. Door het opraken van de fossiele brandstoffen, de klimaatverandering en de opwarming van de aarde is er tegenwoordig meer oog voor duurzame energiebronnen en energiebesparing. Steeds vaker wordt gekozen voor duurzame vormen van energieopwekking via zon, wind en water. Duurzaamheid wordt in de toekomst een steeds belangrijker thema en u kunt daar zelf een belangrijke bijdrage aan leveren.

Met onderstaand productaanbod draagt Warmteservice haar steentje bij aan een duurzame levensstijl en duurzaam wonen in Nederland. U kunt bij ons terecht voor zonnepanelen, zonneboilersystemen, lucht-water warmtepompen en ventilatie warmtepompen.

Bekijk alle duurzame producten

Meer subsidie voor lucht-waterwarmtepomp!

Voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) heeft het kabinet in 2018 100 miljoen gereserveerd. Dat is 10 miljoen meer dan vorig jaar. Wel gelden per 1 januari 2018 andere voorwaarden voor de tegemoetkoming in de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen.Lees meer hierover op onze BLOG!

Duurzaam

Zelf energie opwekken met PV panelen

Zelf energie opwekken is beter voor het milieu en u bent gegarandeerd van 100% eigen, groene stroom. Want bij het zelf produceren van duurzame energie komt geen broeikasgas zoals CO2 vrij. Steeds meer wordt er in Nederland geïnvesteerd in duurzame energie. Iets wat ook de overheid stimuleert. Zo zijn er in de verschillende gemeenten subsidies te krijgen, wat een investering natuurlijk extra interessant maakt. Daarnaast kunt u ook de BTW terugvragen als particulier zijnde. Wat zijn nu de dingen waar u aan moet denken als u wilt investeren in een zonnepanelen pakket? Hiervoor is de de zonnepanelen kiezer ontwikkeld.

Duurzaam

Lucht-water warmtepomp

Duurzame energie uit de buitenlucht gebruiken om uw woning van warm tapwater te voorzien, te verwarmen en zelfs de mogelijkheid om te koelen bij warm weer. Met een lucht-water warmtepomp is dit mogelijk. Daarnaast is het bij nieuwe woningen makkelijker om de wettelijke EPC-norm te halen en voor bestaande woningen een groener energielabel te verkrijgen. Met de verschillende totaaloplossingen die Warmteservice in samenwerking met warmtepomp fabrikanten biedt, bent u altijd verzekerd van de juiste oplossing.

Duurzaam

Lage temperatuur verwarming (LTV)

Warmtepompen en zonne-energiesystemen vragen om grotere radiatoren, omdat zij met zeer lage watertemperaturen werken van soms niet meer dan 35°C. De Low-H2O radiatoren hoeven echter niet veel groter te zijn, want met het Dynamic Boost Effect (DBE) leveren zij twee- tot driemaal meer warmte. Met DBE kunt u vlot overschakelen naar alle nieuwe ecologische systemen. Zo bent u pas echt goed voorbereid op de toekomst!

Duurzaam

Ventilatie warmtepomp

Haal duurzame energie uit het ventilatiesysteem in uw woning met een ventilatie warmtepomp. Met een ventilatie warmtepomp zorgt u voor een beter klimaat binnenshuis en bent u energiebewust bezig. De ventilatie warmtepomp vervangt de mechanische ventilatiebox en vervult naast de warmtepompfunctie tevens het mechanisch afvoeren van de ventilatielucht. Samen met een HR combiketel voorziet hij in het verwarmen van de woning en het leveren van warm water.

Duurzaam

Zonneboilersystemen

Duurzame energie met de zon als bron! Een zonneboiler produceert warm tapwater met zonlicht als energiebron. Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector die het zonlicht omzet in energie en een voorraadvat met water dat de energie (warmte) opslaat. Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Als er niet genoeg zonlicht is, zorgt de combiketel of warmtepomp voor het warme water. U staat dus nooit onder een koude douche.

Duurzaam

Ventilatie met warmteterugwinning

Duurzaam met energie omgaan door te ventileren en de warmte die door de lucht afgegeven wordt hergebruiken. Door het gebruik van een ventilator met warmteterugwinning gaat er veel minder warmte verloren in huis. Van de vervuilde binnenlucht die wordt afgevoerd, wordt een groot deel van de warmte opnieuw gebruikt bij de toevoer van verse buitenlucht. Deze lucht voelt nagenoeg hetzelfde als de kamertemperatuur. Maar liefst 95% van de warmte van de afgevoerde lucht wordt opnieuw gebruikt. Hiermee gaat het wooncomfort omhoog én bespaart u op uw verwarmingskosten.

Duurzaam

Douchen met warmteterugwinning

Dagelijks gaat er bij het douchen veel water, maar vooral ook veel energie verloren. Zou het niet mooi zijn als u die energie opnieuw kon gebruiken? Met een Douche WTW kan dat. De warmte uit het douchewater wordt teruggewonnen en gebruikt om het water opnieuw te verwarmen. Zo kunt u flink besparen op uw energieverbruik. Bij een douche WTW wordt gebruik gemaakt van het wegstromende warme douchewater om de koudwateraanvoerleiding van de douche te verwarmen. Op deze manier stookt u minder om het water op temperatuur te brengen bij het douchen. Een douche WTW wordt geplaatst rond de toevoerleiding van het koude water.

Douchen met warmteterugwinning

Verwarmen met pelletkachels

Overweegt u een houtkachel te kopen als hoofdverwarming voor uw woning? Kies dan voor een pelletkachel. Pelletkachels zijn kachels die gestookt wordt met korrels van geperste houtsnippers: houtpellets. Ze stoten weinig fijnstof uit in vergelijking met openhaarden en andere houtkachels. Daarnaast zetten pelletkachels meer dan 80 procent van de brandstof om in warmte. Een voordeel van houtpellets is dat het een hernieuwbare grondstof is, die milieuvriendelijker is dan aardgas. Anders dan aardgas kan hout niet opraken wanneer het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

pelletkachel