Advies nodig? Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07:00
Menu
€ 0,00 incl. btw
0
Sluiten
Sluiten
Home Samen gaan we voor duurzaam

Uw duurzame project is bij ons "Gewoon perfect geregeld"

Vraag nu een adviesgesprek bij u thuis aan voor slechts € 78,50

Home Groen
regio map

Doet uw regio al mee?

Check nu voor de beschikbaarheid

Duurzame warmtebron

Is uw cv-ketel aan vervanging toe en zoekt u een duurzame vervanging? Dan is een warmtepomp de oplossing voor u. Deze haalt energie uit de bodem, lucht of water voor het verwarmen van uw woning en het leveren van warm water. Bodem, lucht en water zijn duurzame energiebronnen en ook nog eens oneindig. Dat maakt de warmtepomp een ideaal alternatief voor traditionele installaties als een cv-ketel.

Met een warmtepomp bespaart u ook op uw stookkosten en u draagt bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot!

1 Is uw woning al geschikt voor een warmtepomp?

Een warmtepomp kan in principe in elk type woning geplaatst worden. Het is echter aan te raden om een bestaande woning eerst goed te isoleren. Advies is om kieren te dichten en dubbel glas te plaatsen. Ook een goed werkend ventilatiesysteem is aan te raden. Hierdoor kan met een lager vermogen de woning worden verwarmt. Dit scheelt in stookkosten en er wordt verantwoord met energie omgesprongen.

Lage temperatuur verwarmingssysteem

Het is raadzaam om een warmtepomp op een zogenoemd laag temperatuursysteem, zoals vloerverwarming, aan te sluiten om deze zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Wanneer uw woning hier nog niet van is voorzien, raden wij aan om vloerverwarming in het woongedeelte toe te passen. Er zijn tegenwoordig echter ook oplossingen waar een lucht/water-warmtepomp de cv-ketel kan vervangen zodat de bestaande verwarmingsinstallatie (vaak radiatoren) intact kan blijven.

2 Onze adviseur komt persoonlijk bij u thuis

Is uw woning geschikt om de cv-ketel uit te wisselen met een warmtepomp? Zo niet, welke bouwtechnische stappen kunnen er genomen worden zodat dit wel het geval zou zijn? Welk type warmtepomp is in uw situatie het meest efficiënt? Voor welke subsidies komt u in aanmerking? De gespecialiseerde adviseurs van Warmteservice zullen u tijdens een adviesgesprek bij u thuis van de juiste adviezen voorzien. U kunt een adviesgesprek aanvragen voor € 78,50.

Subsidie

De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken. Door warmte op een duurzame manier op te wekken, bespaart u energie en dringt u de CO2-uitstoot terug.

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van een warmtepomp. Voor 2018 is er een budget van 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort warmtepomp en de energieprestatie. Het bedrag ligt indicatief tussen de € 1.000 en € 2.500.

Naast de nationale ISDE-regeling stellen gemeenten steeds vaker subsidie beschikbaar voor het duurzaam verbouwen van uw woning. Wanneer u bijvoorbeeld in Amsterdam uw woning van het gas laat afsluiten, kunt u gebruik maken van een subsidie die begint bij € 5.000,- en die zelfs kan oplopen tot € 8.000,-

Uiteraard gelden er voor alle subsidies voorwaarden. Onze adviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

Lees meer over de ISDE-regeling
3 Complete begeleiding gedurende het project tegen een vast tarief

Met het advies bent u op de hoogte welke warmtepomp het meest geschikt zal zijn voor uw situatie. Daarnaast bent u hiermee ook op de hoogte van de beschikbare subsidies en heeft u een globaal kostenoverzicht. Ondanks deze kennis zijn er nog een aantal horden te nemen. Hoe vindt u een vakbekwame en betrouwbare installateur? En hoe worden de subsidies aangevraagd en tegen welke voorwaarden? De adviseur begeleidt u in dit project. Hij brengt u in contact met de juiste installateur en zal de subsidies namens u aanvragen. Onze adviseurs hebben veel ervaring en expertise op het gebied van duurzaam verbouwen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de vele aspecten die bij een dergelijke verbouwing komen kijken. Onze adviseurs verzorgen dit traject voor een vast bedrag van € 298,-.

Aandachtspunten bij
duurzaam verbouwen

Druk op deivoor meer informatie.

i

Het verversen van lucht in een woning zorgt voor een gezond binnenklimaat. Door mechanische ventilatie toe te passen, wordt vuile binnen lucht afgevoerd en worden vochtproblemen voorkomen. Verse buitenlucht stroomt in dit geval de woning binnen via ventilatieroosters, kantelramen, gaten en kieren in de woning.

Mechanische ventilatie in combinatie met warmte-terug-winning (WTW) zorgt niet alleen voor de afvoer van vuile binnen lucht, maar ook voor de toevoer van verse buitenlucht. De verse buitenlucht wordt op een efficiënte manier verwarmd doordat er warmte uit de afgevoerde lucht wordt onttrokken.

i

Warme lucht stijgt. Een woning met een slecht geïsoleerd dak verliest daardoor veel warmte. Door de juiste isolatie toe te passen gaat deze warmte niet verloren.

i

Zonder vloerisolatie straalt de vloer warmte uit naar bijvoorbeeld een kruipruimte. Vloerisolatie voorkomt warmteverlies en de vloer zal merkbaar warmer aanvoelen. Daarnaast beschermt u de woning tegen optrekkend vocht met bijhorende muffe luchtjes vanuit de kruipruimte.

i

Via de gevel gaat er ook veel warmte in de woning verloren. Door deze te isoleren blijft de warmte in de woning. Dit merkt u in uw stookkosten.

i

Dubbel glas of HR glas isoleren beter dan oude beglazing. Hierdoor ontstaat er minder warmteverlies. Ook zal u meer comfort ervaren doordat u minder last heeft van tocht en lawaai.

i

Vroeger werden woningen op een natuurlijke wijze geventileerd. Verse buitenlucht stroomt dan via naden en kieren de woning binnen. Deze naden en kieren zorgen echter voor warmteverlies. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van warmte-terug-winning (WTW) dan is het belangrijk om deze naden en kieren te dichten.

Duurzaam
Live Chat Stel uw vraag aan één van onze medewerkers.
Telefoon Onze klantenservice is te bereiken via het nummer 088 5600 560.
Facebook Bekijk onze facebookpagina, op werkdagen antwoord binnen één dag.
WhatsApp Liever een appje? Voeg ons nummer toe.
E-mail Stuur uw bericht naar klantenservice@warmteservice.nl. Op werkdagen antwoord binnen één dag.
Twitter Stuur ons een Tweet! Antwoord binnen één dag.
Producten vergelijken (0)
Hoe kunnen wij u helpen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 07:00 tot 22:00 en op zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur. Of maak gebruik van het contactformulier.
Chat (offline) Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07:00
WhatsApp Liever WhatsApp? Voeg ons nummer 06 3034 2880 toe aan uw contactlijst en stuur ons een berichtje. Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07:00
Klantenservice Bel met onze klantenservice 088 5600 560. Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07:00
×