Retouren online aankopen (herroepingsrecht)

Als online consument heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen.

Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen.

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht dient u binnen 14 dagen na ontvangst van de producten uw beroep op het herroepingsrecht bij ons gemeld te hebben. Dit kan bijvoorbeeld met het ingevulde modelformulier. Deze melding moet gedaan worden bij de vestiging waar u de bestelling heeft geplaatst. Vervolgens heeft u 14 dagen de tijd om het product of producten terug te sturen. Wij verzoeken u vriendelijk het product zoveel als mogelijk in de originele en onbeschadigde verpakking te retourneren, inclusief alle meegeleverde accessoires en documentatie.

Terugbetaling

In geval van een herroeping ontvangt u alle betalingen, inclusief leveringskosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 4 werkdagen nadat u heeft aangegeven gebruik te willen maken van het herroepingsrecht, terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt.

U draagt zelf de kosten voor de retourzending. Wij schatten dat deze kosten maximaal € 40,- zullen bedragen.

Uitsluiting herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor zakelijke klanten en offline aankopen. Ook speciaal voor u op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. 

Retourformulier

We hebben voor u een handig naslagwerk gemaakt met daarin alle informatie omtrent retouren en garantie. In dit document vindt u ook een formulier welke u kunt gebruiken om artikelen retour te sturen. U kunt dit document hier downloaden.

Schema. Handig.

Met behulp van onderstaand schema kunt u eenvoudig zien hoe en wat u kunt retourneren.

Staat uw vraag er niet bij?

Als u uw vraag niet kunt vinden, neem dan contact met ons op.