Advies nodig? Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07.00
Menu
0,00 incl. btw
0
Sluiten

Zonnepanelen-calculator

In 3 stappen het meest geschikte zonnepanelenpakket voor uw woning

Met behulp van deze calculator wordt uw complete zonnepanelenpakket samengesteld op basis van uw situatie. De calculator is ontworpen voor standaardinstallaties bij woonhuizen met schuin of plat dak tot een eigen verbruik van 15.000 kWh per jaar of een maximaal dakoppervlak van 85 m². Voor grotere maatwerkprojecten kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen.

Zonnepanelen uit de zonnepanelen-calculator

Wat is uw jaarlijks energieverbruik? i

Uw jaarlijks energieverbruik kunt u aflezen op de jaarrekening van uw energieleverancier. Heeft u de jaarrekening niet bij de hand, klik dan op de calculator om uw jaarverbruik te berekenen op basis van uw gezinssamenstelling. lees meer (opent in nieuw venster)

Hoeveel betaalt u nu per kWh aan uw energieleverancier? i

U kunt de tarieven terugvinden op uw jaarrekening. Heeft u een dubbele meter (nachttarief/dagtarief) vul dan uw dagtarief in. Heeft u de jaarrekening niet bij de hand, neem dan de gemiddelde prijs per kWh € 0,20 gebasseerd op het prijspeil van 2016/2017. lees meer (opent in nieuw venster)

In welke provincie woont u?

Om de opbrengsten van uw zonnepanelen te kunnen berekenen, is uw provincie van belang. Dit i.v.m. het aantal zonuren per provincie. Gemiddeld schijnt in Nederland 1650 uur de zon per jaar lees meer (opent in nieuw venster)

Vragen over het dakoppervlak

Om goed te kunnen bepalen wat de opbrengst kan zijn voor uw dak, bent u afhankelijk van een aantal factoren. Met behulp van onderstaande vragen wordt de productselectie samengesteld. Indien u verschillende dakoppervlaktes heeft, vul dan nogmaals de vragen in voor het andere dakoppervlak. Gebruik hiervoor de knop "+ Nog een dakoppervlakte gebruiken". lees meer (opent in nieuw venster)

1e dakoppervlakte
i
i
i
i
i
i
i
i
i

Heeft u een 1-fase of een 3-fase netaansluiting? i

U kunt het aantal fasen herkennen aan een tweetal punten. Wanneer er twee draden onderuit de meteraansluiting komen, dan heeft u een 1-fase aansluiting. Komen er echter vier draden onderuit de meteraansluiting, dan heeft u geen 1-fase, maar 3-fase aansluiting. Naast het aantal draden kunt u ook het aantal fasen herkennen aan de aangegeven aansluiting bij u op de kWh-meter in uw meterkast. De volgende waarden staan voor een 1-fase aansluiting: 220/230V. Staat er echter 3x220/230V of 380/400V, dan heeft u een 3-fase aansluiting. lees meer (opent in nieuw venster)

Welk percentage van uw eigen verbruik wenst u op te wekken met zonnepanelen?

Met de geselecteerde configuratie kunt u een maximale opbrengst van {0} % behalen ten opzichte van uw jaarlijks energieverbruik. Hierbij is rekening gehouden met beschikbare m2 van uw dak, de hellingshoek en oriëntatie van uw dakdeel en in welke provincie u woonachtig bent. Ook wordt rekening gehouden met het aantal toegepaste zonnepanelen. U kunt de schuifbalk naar beneden bijstellen wanneer u minder wilt opwekken dan dat maximaal mogelijk is met de geselecteerde configuratie. lees meer (opent in nieuw venster)

Producten vergelijken (0)
Hoe kunnen wij u helpen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 07:00 tot 22:00 en op zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur. Of maak gebruik van het contactformulier.
Chat (offline) Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07.00.
WhatsApp Liever WhatsApp? Voeg ons nummer 06 3034 2880 toe aan uw contactlijst en stuur ons een berichtje. Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07.00.
Klantenservice Bel met onze klantenservice 088 5600 560. Op dit moment nog gesloten. We zijn bereikbaar vanaf 07.00.
×